Regler för Fria debatter Facebookgruppen

Det är valfritt att debattera/avhandla vad du vill. Läs regler, det är viktigt och gäller samtliga medlemmar. Fria debatter är politiskt och ideologiskt obunden. Alla är välkomna och alla debatterar på lika villkor, är vårt utgångsläge. Dessutom håller alla stenhårt koll på anmälare på Facebook. Det är strikt förbjudet att vara medlem och vara samtidigt med i organisationer som har i syfte att slentriant anmäla inläggen på Fria Debatter slutna facebookgrupp därför att åsikten och den politiska övertygelsen är en annan.


  1. § Det är förbjudet att vara medlem på FD om du är på sannolika skäl misstänkt och har/är förflutet/medlem i anmälningsgrupper som t.ex. #jagärhär.

  2. § Varje nytt debattinlägg måste ha en tydlig frågeställning med debattunderlag. Max 3 trådstarter per person per 24 tim. Inget spammande, reklam, utlänkar eller röstningstrådar till egna bloggar och andra hemsidor. Utgångsläget är att en debatt förs inne i gruppen.

  3. § Inga inlägg om enskilda gruppmedlemmar i trådstarter. Det är inte tillåtet att kopiera/ta bilder/ta texter av trådstarter och kommentarer för att använda dem utanför gruppen eller i en ny trådstart i gruppen.

  4. § Det är förbjudet att avaktivera/ta bort kommentarsfältet/TS/undertrådar som andra medlemmar svarat i och trådskaparen (TS) måste delta i tråden.

  5. § Frihet under ansvar. Provokationer är tillåtna men ej personangrepp, hot, trakasserier, rasistiska glåpord eller identitetsexponeringar av andra medlemmar.

  6. § En medlem får INTE blockera en annan medlem, admin eller moderator. Du kan ha flera FB konton (Är emot FB regler) men endast en aktiv på FD.

  7. § Texter och bilder som är genererade/utformade av medlemmarna äger medlemmarna upphovsrätten till. Tänk på det när du kopierar från sidan.Påföljder mot regelbrotten:

  1. § Medlemen blir permanent blockad. Det är upp till anmälaren att bevisa att han inte är en anmälare.

  2. t.o.m 7 § Varning utfärdas. Vid upprepning, permanent alt. tillfällig (24h) avstängning från gruppen.

Åsikter om administrationen av FD gruppen

Förslag till förbättringar för gruppen och diskussioner om vilka medlemmar som förtjänar varningar etc. tas upp med valfri admin/moderator, INTE i trådar!


Några bra tips inför debatten

Regler är uppdaterade: 2017-12-29


Bli medlem genom att ansöka till Fria Debatter Facebookgruppen här!